top of page
Maria Johanson yoga koncept (16)_edited.png

Bliss by Maria

INSPIRATION & TANKAR

OM MIN YOGARESA

Välkommen till Inspiration & Tankar


"Yoga är att finna vem jag är och sedan vara den jag är på djupet."

Min yogaresa startade med att jag skadade min hamstring för drygt 10 år sedan när jag ledde ett gruppträningspass. Smärtan var både omedelbar och konstant . I dag är jag tacksam för att kroppen fick mig att sakta ned. Det var på så vis jag upptäckte yinyogan. Jag upplevde hur smärtan klingade av då jag låg i positionerna och jag fick ett lugn i kroppen.


Tillsammans med mina hundar som inspirerade mig till "yoga med hund"-utbildningen.


Upplevelsen blev starten på en helt fantastisk resa i Yogans värld. En resa som ständigt är pågående. I dag undervisar jag yoga på Yogastudion Essence of you, här håller jag klasser i hathayoga och yin. Jag har också egna workshops och Retreats.


Mina år som gymnasielärare


I mina kurser på Gymnasiet väver jag även in Yoga. Det är något som jag brinner lite extra för då många ungdomar i dag saknar verktyg för att kunna hantera livets olika skeenden. Under mina år som gymnasielärare med arbete med människor inser jag allt oftare att allt hänger samman. Mående, självbild, tankar och känslor hänger tätt samman länkat ihop och påverkar oss och de val vi väljer att göra. Här fyller yogan en mycket viktig funktion. De allra flesta elever tycker mycket om Yinyogan just för att den är så kravlös.

Att våga lyssna på mitt hjärta

Att få röra sig på kroppens villkor skapar lugn och balans i vårt nervsystem. För mig är yoga så mycket mer än positioner på mattan. Den yogiska filosofin innebär ett fint och vackert förhållningssätt till livet. Yoga är att finna vem jag är och sedan vara den jag är på djupet. För mig handlar yoga också om att leva mina värderingar fullt ut. Att våga lyssna på mitt hjärta och agera i linje med detsamma. Det är essensen i yogan för mig.


Maria Johanson
Vad händer härnäst?


Den 3e december vill jag bjuda in dig till Adventsyoga - en lite miniretreat i Hea i Hemsjö.


En klass som börjar med mjuk, välgörande Sensingyoga och som sedan övergår till lugn, flödande Hathayoga. Landa sedan i lugn yin för att avsluta dagen med Återhämtande yoga. Välkommen!Comments


bottom of page