top of page
Maria Johanson yoga koncept (16)_edited.png

Bliss by Maria

INSPIRATION & TANKAR

JAG FINNS FÖR ATT DU FINNSUbuntu är en fin gammal afrikansk världsåskådning vars fokus är människokärlek och gemenskap. Den handlar om att leva livet präglat av mod, medkänsla och ömsesidighet.


Kort förklarat innebär Ubuntu att :


"En person är en person genom andra personer"


"Jag finns för att du finns"


Vårt sätt att leva, tala och röra oss i världen säger lika mycket om vår karaktär som våra handlingar gör.

Det är ett sätt att vara.


I somras läste jag boken UBUNTU som är skriven av Desmund Tutus barnbarn, Mungi Ngomane. I boken beskriver Mungi de 14 lärdomar som alla bygger på filosofin och som faktiskt ledde fram till att Apartheidsystemet avskaffades på 90-talet.

Genom att varje dag träna sina tankar enligt filosofin lyckades Mandela efter 27 år lämna fängelset han suttit fängslad i, utan någon bitterhet. Varje dag i 27 års tid tränande han sina tankar.

För tankar är skapande. Tankar som jag väljer att tänka påverkar både mig och min väg som jag väljer att vandra. De påverkar också varenda cell i min kropp.


UBUNTU är samtidigt en filosofi som uppmanar till att se oss själva som en del i ett större sammanhang. Först då kan vi lära oss att möta medmänniskor med förståelse och respekt.

Enligt Tutu handlar UBUNTU om att människors öden är sammankopplade med varandra. Våra liv påverkas därför djupt av hur våra medmänniskor lever.


Genom att leva budskapet dagligen kan vi övervinna den splittring som nu sker i en allt snabbare takt i Världen. Vi kan bli starkare tillsammans i vår nuvarande värld. Den värld som idag är i desperat behov av brobyggande.


Ja, du hör själv. Det är en fantastisk både bok och livsfilosofi för vår tid.


Här finns svaren på hur många av våra samhällsproblem ska bemötas och kanske även lösas. Och samtidigt så mycket varmare.

Börja leva med mer UBUNTU i ditt liv redan i dag.Comments


bottom of page